Stel jezelf even voor!

Stel jezelf even voor!
Reputatie 5
Badge +6
  • Community Manager
  • 27 reacties
Leuk dat je er bent! Vertel hier iets over wie je bent, waardoor jij interesse hebt in koken en in hoeverre je daar zelf actief mee bezig bent. Plaats ook een foto van jouw keuken. We zijn erg benieuwd!

Natuurlijk trappen we zelf af. Ik ben Bart, community manager bij NEFF Keukengeheimen en die foto hierboven? Dat is mijn keuken! Ik ben hier in het weekend voornamelijk in de weer met curry's en stoofgerechten. Mijn favoriete gerecht is rendang, al kun je me 's nachts ook prima wakker maken voor een pizza!

37 reacties

Reputatie 3
Badge +4
Ik ben Marije Magito en ben sinds 1,5 jaar trotse eigenaar van deze fantastische keuken. Toen we het huis kochten zat de keukenhoek er al in en wij hebben er later nog een wand bij laten bouwen. Wat ik iedere keer zo geweldig vindt als ik aan het koken ben is dat de kooktijd in mijn recepten gewoon overeenkomt met wat het resultaat zou moeten zijn. Het klinkt misschien heel voor de hand liggend maar dat is het niet, ik heb jarenlang op gas gekookt en met een gasoven gewerkt en het was altijd weer uitzoeken wat het gerecht "nodig" had. Voor mij is het dus iedere keer weer een feestje 🙂.
Ik ben erg in mijn nopjes met de combi stoomoven en de warmhoudlade eronder was de kers op de taart. Ik vind koken erg leuk en probeer regelmatig nieuwe dingen uit. Zo ga ik binnenkort toch eens echt sous-vide bereiding uitproberen 🙂.
Door mijn ondernemerschap is het vaak lastig om uitgebreid te koken. Ik ben dan ook gek op snelle gezonde gerechten 🙂. Als ik vrij ben maak ik er vaak wat meer werk van.

Reputatie 5
Badge +6
Hi @Marije , wat vervelend! We zijn bezig met het 5MB limiet. Kun je je foto mailen naar bart@socialinc.nl? Dan ga ik er even naar kijken en zorg ik dat deze Keukengeheimen-proof wordt. We zijn wel erg benieuwd naar je keuken nu natuurlijk! 😉
Hallo iedereen,

Mijn naam is Robin,

De trotse eigenaar van een kleine, gezellige keuken waar ik momenteel niet veel kan vertoeven vanwege mijn fysieke gezondheid.
Wel probeer ik vaak mee te doen met challenges en ben ik lid van thuisafgehaald.
Ook heb ik inmiddels een aantal recepten gemaakt voor o.a. duurzaamvarkensvlees.nl en Villeroy en Boch. Ik was jarenlang werkzaam in de Horeca als allrounder en vertoefde veelal in de keuken om te experimenteren met nieuwe producten. Ik woon in Purmerend Zuid en ben nu revaliderende met de hoop dat ik dit jaar wellicht weer enkele stapjes vooruit kan maken om weer mijn hobby en werk te gaan oppakken.
Mijn kookstyle kenmerkt zich het beste als Asian-Fusion waarbij ik alle windstreken van de wereld aansnij om leuke gerechten te maken.




Reputatie 1
Hoi ik ben Jennifer,

Ik kook graag voor familie en vrienden, maar soms ook voor mensen die dat zelf niet meer doen/kunnen. Hartstikke leuk om anderen blij te maken met eten.
Ik kook van alles hollandse pot, amerikaanse recepten maar ook indiaas of chinees. Van alles wat dus. Heb nu een 6 pitter maar geloof het of niet soms kom ik nog ruimte te kort op mijn fornuis.
Ook ben ik erg fan van bakken .

Mijn foto van het dessert van vanavond is inspirerender dan die van mijn keuken zoals hij er nu uitziet na een uitgebreide BBQ met de hele familie :-D


Reputatie 5
Badge +6
AsianFusion schreef:

Hallo iedereen,

Mijn naam is Robin,

De trotse eigenaar van een kleine, gezellige keuken waar ik momenteel niet veel kan vertoeven vanwege mijn fysieke gezondheid.
Wel probeer ik vaak mee te doen met challenges en ben ik lid van thuisafgehaald.
Ook heb ik inmiddels een aantal recepten gemaakt voor o.a. duurzaamvarkensvlees.nl en Villeroy en Boch. Ik was jarenlang werkzaam in de Horeca als allrounder en vertoefde veelal in de keuken om te experimenteren met nieuwe producten. Ik woon in Purmerend Zuid en ben nu revaliderende met de hoop dat ik dit jaar wellicht weer enkele stapjes vooruit kan maken om weer mijn hobby en werk te gaan oppakken.
Mijn kookstyle kenmerkt zich het beste als Asian-Fusion waarbij ik alle windstreken van de wereld aansnij om leuke gerechten te maken.






Hi Robin, welkom op de Keukengeheimen Community! Ik hoop met je mee dat je binnenkort weer volop actief kan zijn in de keuken.
Wat voor een challenges doe je aan mee? Wij denken er aan dit ook te introduceren op deze community!
Reputatie 5
Badge +6
Jennifer B schreef:

Hoi ik ben Jennifer,

Ik kook graag voor familie en vrienden, maar soms ook voor mensen die dat zelf niet meer doen/kunnen. Hartstikke leuk om anderen blij te maken met eten.
Ik kook van alles hollandse pot, amerikaanse recepten maar ook indiaas of chinees. Van alles wat dus. Heb nu een 6 pitter maar geloof het of niet soms kom ik nog ruimte te kort op mijn fornuis.
Ook ben ik erg fan van bakken .

Mijn foto van het dessert van vanavond is inspirerender dan die van mijn keuken zoals hij er nu uitziet na een uitgebreide BBQ met de hele familie :-D




Welkom Jennifer, en wat een heerlijk dessert! Ik ben ook echt gek op het koken voor grote groepen mensen, met name Aziatische gerechten.
Reputatie 1
Badge +1
Hi allemaal!

Ik ben Frederieke, en community manager bij NEFF Keukengeheimen. Sinds kort is mijn liefde voor koken gegroeid en het liefst maak ik ramen of worteltaart, hoewel ik overal wel voor open sta. Op mijn bucketlist staat een echte Korean BBQ!
Reputatie 3
Badge +4
Hi iedereen,
Ik ben Ivo en ik ben chef bij NEFF.

Ik ben wie ik ben en zo ben ik ook in de keuken; passie! Dichtbij mezelf, ik doe wat ik leuk vind en geniet van het leven! Zien, ruiken, en proeven….want snoepen mag, proeven moét!
Ware passie, koken vanuit je hart, plezier maken in de keuken, eenvoudig, stoer en eerlijk. Deze ‘boodschap’ geef ik ook graag mijn gasten mee, of het nou een kookworkshop of demo, een home cooking diner of een catering is; maak plezier, kook en eet vanuit en met je hart…en vooral geniet!

Wat begon in de keuken met mijn moeder, groeide uit in een uiteenlopende culinaire carrière. Het geven van diverse soorten (kook)workshops, home cooking, chef in diverse restaurants, online chef van kooklessen, catering maar vooral ‘Culitainer’, dat is wat op mijn visitekaartje staat. Culinair entertainer in hart en nieren met als specialiteit de mediterrane keuken. Ik leef van en voor de gastronomie, praat er graag over en ik deel nog véél liever mijn passie, kennis en kunde met degenen die het horen en vanaf nu ook lézen willen.
Reputatie 3
Badge +4
Hi everyone,

ik ben Andy en ik ben ook chef bij NEFF! Ik ben getrouwd met Carola, heb twee kinderen, Kris en Max. Ik woon in Amsterdam.

Mijn passie voor eten is vanaf heel jong.
Mijn moeder maakte (nog staats)eigen jams, marmelades en pickled groenten. En niemand kan cakes en desserts maken zoals mijn moeder. Mijn oom is ook professional kok, idem dito, bij hem was het Indiaas eten, grote uitgebreide buffetten en zelfgemaakte pizza’s.

Vanaf negen was ik wist dat ik kok zal worden, ik vond het zo een fascinerend beroep. Elke dag creaties maken, mensen blij maken, en vooral elke dag lekker eten. Bij welk andere beroep mag je creatief zijn, met een instant reactie of waardering?

Ik probeer mijn passie over te dragen aan mijn twee jongen’s van 16 en 18 inmiddels. Vaak mogen ze kiezen wat wij s’ avonds eten. Dat wordt dan sushi, pasta pesto met zalm of zelf gemaakte “chicken and mushroom pie”. Ze kiezen nooit patat of pannenkoek! Ze maken ook een aantal gerechten helemaal zelf-b.v. gehaktballen spaghetti carbonara en lasagne.
Mijn jongste zoon Max is ook een paar keer met mij de hele dag in een professional keuken geweest om te helpen en dan s’ avonds eten.

Ik hou zelf van eerlijk, seizoens gericht en lokaal eten met niet te veel poespas. Eigenlijk ben ik een “romantic” als het met eten te maken is - het liefs bij een boeren markt of boerderij eten halen en meteen voorbereiden, maar daarvoor is in het Amsterdamse leven weinig tijd.

Momenteel werk ik voor “foodfirstnetwork.nl" - Start je gezonde leefstijl. Dit is een platform met lekkere recepten, bewegings programmas, welzijn en informatie over alergienen enz.
Ik presenteer het programma’s “Eten in de Tuin”, “Fairplate” en “First Aid Kitchen” op 24Kitchen. Ik geef ook kookworkshops, besloten diners en ik verzorg cateringen.

Reputatie 3
Badge +1
Hallo allemaal!

Ik ben Jasper en ik ben in hart en nieren Sommelier! Samen met mijn vrouw Caroline hebben we een lief zoontje, Tim (bijna 4)

Lekker eten heb ik van jongs af aan meegekregen; thuis in Limburg was het voornamelijk op zondag een feest aan tafel, op zondag werd er wijn gedronken. Op de hotelschool vervolgens, tijdens een wijn-spijs proeverij, heb ik 3,5 uur met open mond geluisterd en op het einde van die les was het duidelijk: ik word sommelier!
Als sommelier ben jij de aangewezen persoon om wijnkennis in te zetten voor gastvrijheid en dat is een bijzondere positie. In die tijd eigenlijk nog maar enkel in sterren restaurants. Bij een aantal heb ik ook uiteindelijk gewerkt (bijvoorbeeld Parkheuvel in de tijd van Helder***, Ciel Bleu ** en BORD’EAU **)

Het mooiste gerecht dat ik ooit geproefd heb, is een gerecht van Jean-Georges Vongerichten met briochebrood, bieslook, gepocheerde eidooiers en caviaar. Zo’n mooie smaken, zo’n perfecte balans, vier ingredienten! WAUW!



Welke wijn ik zelf het lekkerst vind, ligt uiteraard aan wat ik erbij ga eten! De mooiste combinatie die ik ooit geproefd heb is een Syrah van Andrea Mullineux (uit Swartland, Zuid-Afrika) en het gerecht met duif van Richard van Oostenbrugge.
Komt wellicht ook door mijn voorliefde voor Zuid-Afrikaanse wijnen..!
Zelf kook ik graag en altijd naar een wijn toe; dus eerst de wijn proeven en dan besluiten wat erbij gekookt gaat worden, altijd heel erg leuk!
Tim mag natuurlijk nog lang geen alcohol maar smaken brengen we ‘m al wel actief bij door hem fruit en groentes blind te laten proeven, hij is er, moet ik zeggen, erg goed in!

Mijn voorliefde voor techniek heb ik uiteindelijk ook een plaats kunnen geven door te gaan werken voor WineStein, ’s werelds eerste digitale sommelier. Hiermee maken we wijn-spijs op een hoog niveau voor een heel andere doelgroep beschikbaar (denk aan bij jou thuis, in supermarkten en “normale” restaurants)
Naast voor mijn werk voor WineStein ben ik soms interim sommelier of restaurant-manager en geef ik wijn-spijs proeverijen voor particulieren en bedrijven, wijnkaart advies en gastvrijheidstrainingen.

Mijn levensmotto is doodeenvoudig: het leven is té kort om slechte wijn te drinken!

Proost!

Reputatie 1





Reputatie 1
Ik ben dus Geert van der Woude en ik werk het liefst in mijn buitenkeuken(Cucina di nonno) ben gespecialiseerd in pizza`s - de italiaanse keuken - ik maak alles zelf dus bodem/saus enz ook de hout/steenoven heb ik zelf gebouwd net als een rookkast (waarin ik mijn producten rook, spek-paprika-oesterzwammen-salami-kaas enz) ik maak mijn eigen salami, kijk maar eens naar de foto`s......die zeggen meer dan woorden
Reputatie 5
Badge +6
@Nonno wat een gaven buitenkeuken! Waar komt je interesse in pizza's vandaan?
Reputatie 1
weet ik eigenlijk niet Bart
Reputatie 1
Badge
Hoi,
Ik ben Magrêt.
Hieronder mijn kleine keukentje waar ik alles maak. Ik vind het geweldig om echt zelf alles te maken. Als iedereen thuis bijvoorbeeld zin heeft in een indiaase curry met naan, dan maak ik de currypasta en naanbrood zelf.
Mijn dochter ziet soms een plaatje van een gerecht en zegt :"mama dit lijkt mij lekker" En dan maak ik het. Maakt niet uit wat het is. Zo heb ik laatst een inktvisstoofpotje naar een idee van haar gemaakt.
Verder ben ik liefhebber van wildoogsten en daar lekkere dingen van maken. Zo heb ik likeur gemaakt van meidoornbessen. Jam van wilde kers. Jam van vlierbloesem met abrikoos. Siroop van paardebloemen.
En ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en ideeën.

Ik ben Cindy. Ik heb de liefde voor koken van mijn moeder geërfd. Dit heb ik ook weer doorgegeven aan mijn zoon van 13 die van kleins af aan ook graag hielp. Tegenwoordig kan hij al best wat dingen op tafel zetten. Hij kookt graag vanuit recepten. Ik doe dit ook, maar geef er dan vaak mijn eigen draai aan.

Nu we, sinds een half jaar, op een woonboerderij wonen met een stukje grond ben ik ook jam gaan maken en fruit gaan wecken. Ook verdwijnt er vaak overschot uit de moestuin in de vriezer, zodat we er in de winter ook nog van kunnen genieten.

Ik was al gewend aan vers. We hebben dit huis van mijn schoonmoeder overgenomen en ook mijn beide opa’s en oma’s hadden een moestuin waar mijn vader veel hielp. Wij aten hiervan natuurlijk lekker mee. Ook in hun vriendenkring wordt veel eigen oogst gedeeld. Dus in het seizoen at ik minstens een paar keer in de week gekregen groenten. Heerlijk!! Nu helemaal, voor ik boodschappen doe loop ik eerst even door de moestuin om te zien wat we deze week gaan eten.

Mijn kinderen genieten hier ook van. Een tomaatje, wat framboosjes, er groeit vaak wel iets eetbaars.

Toen onze zoon klein (een jaar of 2) was liep hij eens met opa de tunnel in. Zijn verbazing was groot dat er: “helemaal niks te eten was”. Midden in de winter niet heel gek natuurlijk, maar hij wist niet beter dan dat er altijd iets lekkers te halen viel.
Inmiddels is de keuken alweer even in gebruik, hier was hij net geplaatst. Zo blij mee!

Reputatie 5
Badge +6
Magret schreef:

Hoi,
Ik ben Magrêt.
Hieronder mijn kleine keukentje waar ik alles maak. Ik vind het geweldig om echt zelf alles te maken. Als iedereen thuis bijvoorbeeld zin heeft in een indiaase curry met naan, dan maak ik de currypasta en naanbrood zelf.
Mijn dochter ziet soms een plaatje van een gerecht en zegt :"mama dit lijkt mij lekker" En dan maak ik het. Maakt niet uit wat het is. Zo heb ik laatst een inktvisstoofpotje naar een idee van haar gemaakt.
Verder ben ik liefhebber van wildoogsten en daar lekkere dingen van maken. Zo heb ik likeur gemaakt van meidoornbessen. Jam van wilde kers. Jam van vlierbloesem met abrikoos. Siroop van paardebloemen.
En ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en ideeën.



Welkom Magrêt!
Wat een spannende verhalen allemaal. Heb je een recept voor naanbrood om te delen? Ik heb het nog nooit zelf gemaakt eigenlijk. Hier kun je recepten delen en vinden.

En mocht je weer op een wildplukwandeling gaan ben ik ook erg benieuwd naar de foto's 🙂
Reputatie 1
Badge +1
Hallo allemaal, ik ben Carmen en sinds een half jaar de troste bezitter van een nieuwe keuken met Neff apparatuur.
Geweldig, kan niet anders zeggen, al veel gebakken en gekookt, maar de stoomfunktie nog niet gebruikt.😮
Eigenlijk weet ik niet waarom, want ik heb samen met mijn zoon (chef-kok) 8 jaar een Spaans restaurant gerund in Nuenen en Eindhoven waar we een professionele combisteamer hadden.
Maar een eigen stoomoven met een waterreservoir is gevoelsmatig voor mij toch anders.....!
Vandaar dat ik me ingeschreven had voor de workshop van Andy en compagnon bij Neff (20 november jl.)
Het was bijzonder gezellig, we hebben lekkere recepten bereid, maar vooral heel veel nuttige tips en gebruiksaanwijzingen gekregen.
Vanavond ga ik deze meteen in praktijk brengen. Ik maak een kabeljauwhaasje, snijbonen en zoete aardappelen klaar met daarbij een sweet Chili sausje of en sojasausje 🤔
Ik hoop af en toe een beroep op jullie te mogen doen voor nog meer tips en trucs.

Hierbij een kijkje in mijn keuken.

Reputatie 1
Badge +1
Hallo,

Ik ben lonneke, en ik ben 43 jaar oud. Ik ben gek op pasta's maken en kijk graag naar 24kitchen.
Ik zal binnenkort een foto van mijn keuken maken, die heb ik nu niet.

Liefs,
Lonneke
Hallo ik ben Marielle (maar omdat ik graag bak heb ik de naam Mevr. Bakgraag gekozen ) ik houd van lezen over eten koken, films programma 's kijken over eten koken. Surfen op het internet opzoek naar een nieuw project of ontdekking vind het rust gevend om te koken of te bakken en geef het resultaat graag aan. MIjn kinderen familie of vrienden. Kaas gemaakt, vlees gedroogd, kip gerookt, worst gedraaid, brood gebakken, ijs gemaakt, seitan gemaakt, pasta gemaakt, pastei/dumplings echt van alles uitgeprobeerd en ik vind het echt een leuke hobby!! Ik heb een vrij sobere keukenaar ben wel in bezit van veel keuken apperaten. Een echte hobbykok. Ik hoop hier weer wat bij te leren. Groetjes Marielle

Reputatie 3
Badge +4
AmigadeNeff schreef:

Hallo allemaal, ik ben Carmen en sinds een half jaar de troste bezitter van een nieuwe keuken met Neff apparatuur.
Geweldig, kan niet anders zeggen, al veel gebakken en gekookt, maar de stoomfunktie nog niet gebruikt.😮

Eigenlijk weet ik niet waarom, want ik heb samen met mijn zoon (chef-kok) 8 jaar een Spaans restaurant gerund in Nuenen en Eindhoven waar we een professionele combisteamer hadden.
Maar een eigen stoomoven met een waterreservoir is gevoelsmatig voor mij toch anders.....!
Vandaar dat ik me ingeschreven had voor de workshop van Andy en compagnon bij Neff (20 november jl.)
Het was bijzonder gezellig, we hebben lekkere recepten bereid, maar vooral heel veel nuttige tips en gebruiksaanwijzingen gekregen.
Vanavond ga ik deze meteen in praktijk brengen. Ik maak een kabeljauwhaasje, snijbonen en zoete aardappelen klaar met daarbij een sweet Chili sausje of en sojasausje 🤔

Ik hoop af en toe een beroep op jullie te mogen doen voor nog meer tips en trucs.

Hierbij een kijkje in mijn keuken.


Wil je ajb je recept voor het kabeljauwhaasje (ik neem aan uit de stoomoven 🙂 ) met ons delen ajb?
Reputatie 1
Badge +1
Het klinkt spannender dan het is.
Ik vind een puur gestoomd visje uit de oven met citroen heel simpel erg lekker.
De smaak van de kabeljauw komt dan erg goed tot zijn recht!
Reputatie 3
Badge +4
Hmmm ja, zo doe ik het eigenlijk ook altijd, althans in de stoomoven
Reputatie 5
Badge +6
AmigadeNeff schreef:

Het klinkt spannender dan het is.
Ik vind een puur gestoomd visje uit de oven met citroen heel simpel erg lekker.
De smaak van de kabeljauw komt dan erg goed tot zijn recht!



Simpel is toch vaak verrassend lekker! Waar haal je je kabeljauw? Supermarkt of heb je een geheime visboer? 😉

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen