Zet de maand oktober in het teken van eten en drinken

Zet de maand oktober in het teken van eten en drinken
Reputatie 5
Badge +6
  • Community Manager
  • 27 reacties
Wij geven twee tickets weg voor de wildpluk workshop van Störrig op zaterdag 27 oktober! Wil je kans maken? Reageer dan hieronder met ‘Ik wil gaan!’

Of je nu een vegarische focus hebt of de Veluwe in al zijn culinaire facetten wilt ontdekken. Foodfestivalliefhebbers kunnen deze maand weer hun hart ophalen. Dit zijn mijn favorieten:

7, 14 en 28 oktober: Pure Markt in Amsterdam


Pure Markten zijn er het hele jaar door. Maar dat maakt het niet minder waard er een bezoekje te brengen. De Pure Markt is een reizende, ambachtelijke zondagsmarkt in Amsterdam, te vinden in het Amstelpark, het Amsterdamse Bos of Park Frankendael. Je maakt er kennis met verschillende leveranciers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten. Omdat alles er door de producenten zelf wordt verkocht kun je met hen in gesprek, en alles vragen over de ingrediënten en de bereidingswijze.

27 en 28 oktober: VegFest in Utrecht


VegFest is het ultieme event voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor de carnivoren onder ons die wat meer te weten willen komen over de vega(n) way of life. Je vindt hier zo’n honderd standhouders die je kennis laten maken met de meest uiteenlopend veganistische producten. Ook zijn er veel sprekers uit binnen- en buitenland, en je kunt er deelnemen aan kookworkshops. Er wordt ook veel aandacht geschonken aan biologisch, fairtrade en plasticvrij.

27 en 28 oktober: Störrig festival in Ede


Wij worden helemaal wild van dit herfstige festival, georganiseerd door de fermenteermeneer van Keukengeheimen in hoogsteigen persoon: Christiaan de Weij. Störrig is een tweedaagse ode aan de wilde Veluwe, en laat je kennismaken met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft. Störrig behandelt wild in de breedste zin van het woord. Het is niet alleen voor mensen met een passie voor hert en zwijn. Wild is voor Störrig ook: wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuur en wilde kazen. Kortom: al het eetbaars dat op en rondom de Veluwe groeit en bloeit.

Op zaterdag kun je er terecht voor diverse workshops en proeverijen. De zondag wordt afgesloten met een heerlijke boswandeling, waar je samen met boswachters en wildplukkers de bossen in gaat om een deel van de lunch bij elkaar te rapen. Die wordt gezamenlijk bereid, en opgegeten natuurlijk.

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen