Vraag

Een lekker wijntje bij ons hoofdgerecht?


Reputatie 1
Badge +1
Beste Jasper,
Graag heb ik je advies over welke wijn er het beste bij ons hoofdgerecht past. Ik kan je niet het hele menu doorgeven, want ieder van ons maakt een gerecht en dat is een verrassing.
Ik maak het hoofdgerecht: Reebout uit de oven met groentjes en pastinaakpuree.

Mijn man heeft de afgelopen maand al zijn best gedaan en heeft verschillende wijnen in huis gehaald (zie bijlage).
Misschien zie je er een geschikte wijn tussen.

Groetjes en alvast fijne en smakelijke feestdagen!
Carmen



Voor de NEFF Chefs: voor de reebout wil ik gebruik maken van de vleesthermometer. Heb je nog advies over hoe lang van te voren ik hiermee moet beginnen?

2 reacties

Reputatie 3
Badge +4
Beste AmigadeNeff,

Leuk om (weer) van je te lezen... dat zien we graag.

Voor wat betreft jouw bovenstaande vraag aan ons; ik heb gisteravond een antwoord gegeven op een soortgelijke vraag m.b.t. biefstuk. Ik heb dit antwoord even geknipt en geplakt en waar nodig aangepast. Maak er i.i.g. een geweldig - door mooie wijnen vergezeld - kerstdiner van!

"Koop het mooiste stuk(je) reebout - het liefst niet geportioneerd - wat je kan krijgen en laat het circa 1 uur op kamertemperatuur komen, dep het vlees droog en bestrooi het vlees met zout. Bak het vlees - in 5 minuten - rondom bruin in een loeihete pan (met olie en een klontje roomboter) of grill het. Leg vlees op het ovenrooster en zet het rooster - met vlees - op de ovenplaat. Verwarm je oven voor op 85 graden CircoTherm stand. Deze keer zonder stoomtoevoeging. Steek je kerntemperatuurmeter in de kern van het vlees en plaats de plaat - met het rooster en het vlees - in de oven en steek de andere kant van de kernthermometer in de zijkant van de oven. Stel je gewenste KERNtemperatuur in op 55 graden (voor medium).. maximaal 58 graden voor medium - well.

Laat de oven, tijd en magie nu zijn werk doen. Zodra het vlees de 55 graden heeft bereikt stopt de oven de bereiding. Open je oven, verwijder de kerntemperatuurmeter en laat de oven nog 1 minuut open staan terwijl je het vlees in de oven laat liggen.
Nu komt de allermooiste truc - waar kleine chefs groot mee zijn geworden - dus hou dit onder ons 😉
Zet de oven nu wederom op de CircoTherm stand, maar dan op 55 graden en sluit de klep van de oven. Nu kan je het vlees minimaal 10 minuten - maar idealiter nóg langer - laten ‘rusten’. Kijk maar hoe de planning loopt... maar rusttijden van 30, 45, 60 minuten zijn geen uitzondering.
Maak dankbaar gebruik van deze gouden tip(s) en voorkom hiermee vanaf nu culinaire stress...

Ps: culinaire vrienden zónder geavanceerde Neff kerntemperatuurmeter kunnen de bovenstaande trucs en oventemperaturen aanhouden. Alleen dienen zij met een externe kerntemperatuurmeter te werken en zelf de oven - op tijd - te bedienen."

Met wilde groeten,

Ivo
Reputatie 3
Badge +1
Beste AmigadeNeff,

Nou met deze instructie kan het niet meer mis gaan, helemaal als je ook nog die Rioja Reserva openmaakt! Heerlijk op zo'n 18-19 graden; een uurtje van tevoren open maken, even laten wennen aan de Nederlandse lucht. Gebruik het liefst natuurlijk grote glazen waar die wijn als zijn kracht en souplesse kwijt kan, hoe groter, hoe beter!
Ik ben erg benieuwd hoe een en ander bij elkaar smaakte!

Vineuze groeten,

Jasper

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen