Vraag

Kerstmenu met wijn


Reputatie 1
Badge

Beste Jasper,

traditioneel doen we altijd een Chinees fondue met kerst (ook Chinees nieuwjaar trouwens), heel verrukkelijk, meestal drinken we daar een Japanese sake of pruimenwijn bij. Budget is rond de 40-50 euro voor wijn. Wat kan je het beste aanbevelen. Wat in de hot pot gaat is altijd ribeye, kippedijvlees, coquilles, garnalen, inktvis, zalm, mihoen, oesterzwammen, inoki, visballetjes, paksoi, tofu, wontons, etc. De bouillon is altijd pittig en een neutrale pot erbij. Aangezien mijn schoonfamilie Cantonees is, wil ik ze ook een een goede wijn serveren als alternatief. Ik kom uit de omgeving Rotterdam.

Met vriendelijke groet,
Robert

2 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Beste Robert,

Dank voor je vraag en wat ziet het er smakelijk uit zeg, Heerlijk!
Natuurlijk moet je, ook zonder schoonfamilie, alleen maar goede wijn drinken, spreekt voor zich, maar ik snap de druk ;-)
Met zo een diversiteit aan ingrediënten zou ik willen opteren voor een wijn die naast klasse uitstraalt (schoonouders..) maar een stijl heeft dat 'ie zowel vis als vlees-vriendelijk is. Snel denk ik dan aan Pinot Noir uit bijvoorbeeld de "Nieuwe Wereld" zoals Schug Pinot Noir. Dat is precies zo'n wijn die je nodig hebt als je een wijn gaat drinken bij diverse gerechten maar zeker ook indruk wil maken op je bezoek!

Je kan deze wijn in hartje Rotterdam vinden bij Sigurd van de Gouden Ton (https://www.degoudenton.nl/onze-winkels/store-rotterdam), maar ook op internet:
https://www.degoudenton.nl/schug-pinot-noir-sonoma-coast

Geniet ervan!

Jasper
Reputatie 1
Badge
Beste Jasper,
bedankt voor je reactie. Ik ga er eens mee aan de slag. Misschien kan ik het ook voor de Thaise grill/hotpot gebruiken, dat is namelijk ook zo lekker. Doen we ook regelmatig thuis.

Groeten,
Robert

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen