Mijn kerstmenu


Badge +1
Hoi Jasper,

Dit is ons kerstmenu, ik ben echt benieuwd wat jij hierbij zou schenken!

Voorgerecht
Dun gesneden kalfsrosbief, paddenstoelen, pompoensalade, mayonaise van gerookte eidooier en zoet/zure rode ui

Tussengerecht
Aardappelsoep, bladerdeegstengel met Parmezaanse kaas, prei en rauwe ham

Hoofdgerecht
Ossenhaas, stoofpeertje, spitskool met Zeeuws spek en truffel, aardappelrösti, witlof ham/kaas, eigen jus van laurier, ganzenleverkrullen.

Nagerecht
Harderwener met Voorburgse (ipv Haagse) bluf, bosvruchtenbavaroise met witte chocolade, crumble van koek en yoghurt marshmallow.

Het budget per fles is 12-15 euro. We zouden bij het kalfsvlees neigen naar wit (wat vind jij?)Voor de soep is geen aparte wijn nodig. We houden erg van Eiswijn (mn Illiskillin uit Canada) bij het toetje, maar misschien wordt dat te zoet?

Ik hoor het graag! Alvast dank!

3 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Hoi Josje,

Wat een leuk menu, veel leuke ingeredienten, kunnen we zeker een mooi wijnvoorstel voor doen! Zou je me aan kunnen geven waar je je wijn koopt, kan ik specifieker zeggen welke wijnen het best passen, maar voor nu:

Voorgerecht:
Je geeft aan naar wit te neigen bij het eerste gerecht, toch zou ik voor een rose gaan, een wat stevigere (houtgelagerde) rose van bijvoorbeeld Aaldering, die een heerlijke Pinotage Rose (en dus Zuid Afrikaans!) maakt met een beetje body maar ook genoeg frisheid.

Soep: Terecht: bij soep óf de eerste wijn doordrinken of de volgende alvast schenken!

Hoofdgerecht:
Allereerst: VLEES! gecombineerd met aardsheid, romigheid, kruidig en bitters
Combinatie van smaken die wat mij betreft verlangen naar een goed gemaakte Rosso di Montalcino.
Maar bijvoorbeeld een Ribera del Duero zou hier ook lekker bij zijn, laat me even weten waar jij je wijn haalt en ik zoek het uit voor je!

Dessert:
Inniskillin is een top producent maar maakt idd wellicht iets te heftige dessertwijnen voor dit gerecht dat wel zoet behoefd in de wijn. Denk hier meer aan een (beeren)auslese van een wat fruitig (want bosvruchten) druivensoort als Scheurebe. Dat door het oogstmoment genoeg zoet maar ook genoeg zuren heeft.

Ik hoop dat ik je geholpen heb hiermee, ik hoor graag wat de topper van de avond was!
Veel kookplezier en onthou:
het leven is te kort om slechte wijn te drinken!

Jasper
Badge +1
Dank je wel Jasper! En zo snel!
Mijn wijn koop ik meestal bij Van Dop in Voorburg en anders kom ik graag bij Bosman in Den Haag. Ik zal vragen of ze jouw suggesties hebben en laat weten hoe het ging!
Merry Christmas 🤗🍷
Reputatie 3
Badge +1
Beste Josje
Ik heb stiekem al even voor je gekeken bij Bosman:

http://www.bosmanwijnkopers.nl/nl/dona-maria-rose-alentejo-2016.html
welliswaar geen Zuid Afrikaan maar wel erg lekker bij je voorgerecht;

http://www.bosmanwijnkopers.nl/nl/tenuta-di-sesta-rosso-di-montalcino-2016.html
precies de wijn die ik in gedachte had!

op de site kan ik geen dessertwijn vinden die hierbij helemaal bij gaat aansluiten anders dan Sauternes, ook lekker overigens!
Bij Van Dop hebben ze wijn van Andreas Laible, nou weet ik dat ze een mooie Clevner Traminer Auslese maken daar, maar ik weet niet of Joost die ook op voorraad heeft..
Veel plezier! (en doe de groeten aan Nico bij Bosman!)

Jasper

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen