Vraag

Mijn kerstmenu


Reputatie 1
Badge +3
Ha Jasper,
Mijn kerstmenu is nog niet compleet, maar zal een Japans tintje hebben:
beef tataki
miso soep met soja-ei
eend
miso butterscotch bananen split
Heb je wijntips? Ik woon in Amsterdam-oost.
groet,
sunnysideup

6 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Beste Sunny Side Up,

Ik ben me alvast aan het inspireren, heb je voor mij nog een budget waar ik me op kan richten?
Nog een aantal kleine vraagjes:
Is de Beef Tataki traditioneel?
Hoe is de eend bereidt?

Hoor het graag!

Jasper
Reputatie 1
Badge +3
De beef tataki traditioneel, eendenborstfilet gebakken met teriyakisaus en budget rond 10 euro per fles.
Reputatie 3
Badge +1
Beste Sunnysideup,

Voor bij de Beef Tataki stel ik misschien iets geks voor: een enigszins gekoelde Zuid Afrikaanse rode wijn van Cinsault van Perdeberg (verkrijgbaar bij GrapeDistrict: https://www.grapedistrict.nl/perdeberg-vineyard-collection-cinsault.html)
Deze wijn heeft iets sappigs, pittigs en kruidigs en het leuke is als je 'm een beetje koelt hij die intense smaken van de tataki super laat combineren met het fruit en de pittigheid van de wijn.
Zet 'm van te voren in de koelkast en haal 'm een uur (of 1,5) voor het voorgerecht er uit, zodat 'ie een graad of 15-16 is.

Voor bij het hoofdgerecht een sappige maar ook zijn-mannetje-staande Monastrell, super Spaans druivensoort die ze hier bij deze bodega op en top begrepen hebben, de "el Tinto" van Goru: https://www.grapedistrict.nl/goru-el-tinto.html
Krachtig en heftig maar ook in balans wat fruit betreft; heerlijk!

Voor bij het dessert wederom een ludieke keuze: Pedro Ximénez uit Zuid Spanje, het Sherry gebied om precies te zijn. Laat geoogste en daarna gedroogde druiven die alleen maar intens zoete dessertwijnen voortbrengen. Traditioneel een bestseller bij chocolade desserts maar als je een beetje een elegante versie ervan kan kopen is 'ie heerlijk bij jullie dessert! (Ton Overmars heeft een PX van Lustau; een producent die juist deze stijl maakt, ietsjes buiten het budget maar meer dan waard! https://www.tonovermars.nl/spaanse_wijnen/sherry-xeres.html)

Veel plezier en geniet er van!

Vineuze groet,

Jasper
Reputatie 5
Badge +6
sunnysideup schreef:

Ha Jasper,
Mijn kerstmenu is nog niet compleet, maar zal een Japans tintje hebben:
beef tataki
miso soep met soja-ei
eend
miso butterscotch bananen split
Heb je wijntips? Ik woon in Amsterdam-oost.
groet,
sunnysideup



Maar één keer een ei? 😉
Reputatie 5
Badge +6
Ha @sunnysideup , gefeliciteerd! Jij hebt het wijnpakket gewonnen. Kun je me een priveberichtje sturen met je gegevens?

@Sommelier Jasper ik zie dat de "el Tinto" van Goru niet meer op voorraad is, kun je hier een alternatief voor bedenken?

Groeten,
Bart
Reputatie 3
Badge +1
Hey @sunnysideup dat is even geluk hebben! Gefeliciteerd, geniet ervan!
Nu is de el Tinto inderdaad niet meer leverbaar zie ik, maar deze:
https://www.grapedistrict.nl/celler-del-roure-vermell.html
is ook heel erg lekker bij de gerechten! @Bart

Veel plezier, fijne feestdagen!

Jasper

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen