Beantwoord

Tips voor vlees stoven in de herfst?


Badge
Hoi,
Ik kook voor het eerst, na jaren op gas, op inductie NEFF met inbouw afzuigsysteem en heb sinds kort ook een prachtige NEFF (stoom)oven. Nu gaat het herfstseizoen van start en gaan we weer stoven. Heerlijk! Ik ben op zoek naar goede tips / recepten over stoven. Doen jullie dit in je oven of laat je de pan op een zacht vuurtje staan? En welke standen gebruiken jullie dan? Hoor het graag.
icon

Beste antwoord door NEFFChefs 1 oktober 2018, 16:46

Hi Sunny, welkom op de community!

Stoven in de oven is iets geweldigs en goed voor een constant goed eindresultaat. Wij gebruiken nog steeds ‘oma’s pan’ en de voorbereidingen doen we op de kookplaat. Dat wil zeggen; in de pan vlees aanbakken, uitjes en de rest van de ingrediënten en smaak- en vloeistoffen die je gewend bent. Het moment dat de vloeistof kookt en je bent klaar om de deksel op de pan te leggen - om ‘m vervolgens 3 uur te laten stoven - dan pakken pakken we de pan op en schuiven ‘m in de voorwarmde oven op de ‘langzaam garen’ stand op 120 graden. Laat de pan daar vervolgens 3-4 uur in staan totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Of je de deksel op of van de pan legt/laat is aan jou. Zonder deksel reduceert het vocht meer en is de jus rijker en dikker. Met deksel op de pan blijft er meer vocht in de pan en heb je simpelweg meer (mildere) jus.

Succes en zet ‘m op (het fornuis)!

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 2
Hoi Summer,
ik ben echt megajaloers op jouw NEFF oven, helaas woon ik zelf zo klein dat er in mijn keuken geen oven meer bijpast (een vaatwasser, wasmachine en droger vind ik net wat belangrijker, en acht van de tien keer lukt deze Nigella Lawson cake ook in mijn kleine combimagnetron).

Vlees stoven doe ik dus zelf in de pan.
En mijn tip bestaat uit 3 smaakmakers waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar die je er toch even bij moet kieperen als je aan het stoven slaat.
  • ontbijtkoek
  • selderij
  • bier
Succes (verzekerd)!
Reputatie 3
Badge +4
Hi Sunny, welkom op de community!

Stoven in de oven is iets geweldigs en goed voor een constant goed eindresultaat. Wij gebruiken nog steeds ‘oma’s pan’ en de voorbereidingen doen we op de kookplaat. Dat wil zeggen; in de pan vlees aanbakken, uitjes en de rest van de ingrediënten en smaak- en vloeistoffen die je gewend bent. Het moment dat de vloeistof kookt en je bent klaar om de deksel op de pan te leggen - om ‘m vervolgens 3 uur te laten stoven - dan pakken pakken we de pan op en schuiven ‘m in de voorwarmde oven op de ‘langzaam garen’ stand op 120 graden. Laat de pan daar vervolgens 3-4 uur in staan totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Of je de deksel op of van de pan legt/laat is aan jou. Zonder deksel reduceert het vocht meer en is de jus rijker en dikker. Met deksel op de pan blijft er meer vocht in de pan en heb je simpelweg meer (mildere) jus.

Succes en zet ‘m op (het fornuis)!

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen