Vijf wereldse pannen voor wereldse gerechten

Vijf wereldse pannen voor wereldse gerechten
Reputatie 5
Badge +6
  • Community Manager
  • 27 reacties
Met deze basispannen zit je altijd goed in de keuken. Maar als je je smaakgrenzen wilt verleggen, is een wokpan niet altijd werelds genoeg. Daarom brengen we vijf pannen uit de internationale keuken onder je aandacht, en vertellen wat je er mee kunt doen.

BLINIPAN


De blinipan is een soort poffertjespan, maar dan groter en platter. Hiermee bak je namelijk blini’s: heerlijke Oost-Europese pannenkoekjes van boekweit. De pan is echt handig als je voor een grotere groep pannenkoekjes moet maken. En hij ziet er hartstikke leuk uit natuurlijk!

CATAPLANA


Deze pan is vernoemd naar het Portugese gerecht dat er in bereid wordt. De pan lijkt op een wok, maar met een holle deksel er aan waarmee de pan hermetisch afgesloten kan worden. Ideaal om die traditionele stoofpot met schelpdieren te maken. Serveertip: open de pan pas op tafel, zodat al je gasten kunnen genieten van de vrijkomende geur na het openen van de deksel.

COCOTTE


De cocotte is ook een stoofpan, maar dan klein. Je kunt ze in meerdere formaten kopen, zelfs voor een éénpersoonsgerecht. Deze kleine pannetjes zijn zeer decoratief, zodat ze opgediend kunnen worden met het gerecht. Cocottes zijn een leuke en originele manier om tapas of een voorgerecht op te dienen.

TAJINE


Deze aardewerken kookpot heeft een hoge, puntige ‘muts’ die dient als schoorsteen. In een tajine wordt namelijk gestoofd, en door de schoorsteen ontsnapt de stoom maar valt de condens terug in de schaal. Ook deze schaal is prachtig om het eten in op te dienen. Impress your guests!

WADJAN


De wadjan lijkt op een wok, omdat het eigenlijk ook een wok is. Het grote verschil zit hem in de twee handgrepen, waar de wok een lange steel heeft. Hoewel de wok en de wadjan in het westen inwisselbaar door elkaar worden gebruikt, is de wadjan eigenlijk bedoeld voor gerechten waarvan de bereiding lang duurt.

Meer over pannen?
Dit zijn zes must-have pannen voor in de keuken.
Zo onderhoud je een keramische pan.
Zo onderhoud je een gietijzeren pan.
Zo onderhoud je een RVS-pan.

0 reacties

Geen reactie

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen