Zes must-have pannen voor in de keuken

Zes must-have pannen voor in de keuken
Reputatie 5
Badge +6
  • Community Manager
  • 27 reacties
Er zijn talloze koeken- en kookpannen beschikbaar en allemaal met unieke eigenschappen. Maar met de volgende zes must-haves weet je in ieder geval zeker dat je onder de pannen bent in je eigen keuken.

KOEKENPAN


Iedereen heeft wel een koekenpan in de keuken. Ze zijn laag en hebben een lange steel. Koekenpannen zijn beschikbaar in teflon, keramiek, RVS en gietijzer. Met name de laatsten kunnen behoorlijk zwaar zijn.

GRILLPAN


Grillen gebeurt bij een hoge temperatuur, zodat het vlees of vis bruint en het sap behouden wordt. Groenten kunnen natuurlijk ook gegrild worden in deze pan! De ribbels in de pan zijn bedoeld om het vocht dat toch vrijkomt op te vangen. Ook grillpannen zijn meestal van gietijzer, maar ook van gietaluminium met een antiaanbaklaag en RVS.

BRAADPAN


Deze gietijzeren of stalen (oma’s) pan is ideaal voor stoofgerechten. Omdat er veel warmte wordt opgenomen, maar langzaam wordt vrijgegeven piekt de warmte niet snel. Vaak wordt er een passende deksel bij gebruikt.

HAPJESPAN


Deze lijkt misschien op een normale koekenpan, maar niks is minder waar. De hapjespan heeft namelijk een hogere rand, en wordt voornamelijk gebruikt voor het snel opwarmen van restjes. De kliekjesdagpan dus! Leg een deksel op de pan zodat de warmte goed bewaard blijft.

SAUSPAN


Je ziet het waarschijnlijk al aankomen, maar met de sauspan maak je sauzen. Omdat een goede warmteverdeling belangrijk is zijn sauspannen voornamelijk beschikbaar in koper, RVS, etc. De bodem heeft vaak een schuine, ronde rand, perfect voor het roeren met een garde.

WOKPAN


Deze van oorsprong Aziatische pan is ondertussen een graag geziene gast in de wereldwijde keuken. Omdat de bodem bol is staat deze stevig op de grote pandrager van een wokbrander. De pannen zijn ook te krijgen met een vlakke bodem voor inductie. De handgreep van een wok is lang vanwege het grotere gewicht van de pan. Wokpannen zijn er van staal, RVS, gietijzer en aluminium met eventueel een teflon antiaanbaklaag.

Welke pannen gebruik jij het liefst in de keuken?

0 reacties

Geen reactie

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen