Zo onderhoud je een RVS-pan


Reputatie 5
Badge +6
  • Community Manager
  • 27 reacties
Kook jij thuis op inductie? Grote kans dat je dan met een RVS pan kookt en bakt. RVS staat voor RoestVastStaal, niet RoestVrijStaal, zoals veel mensen denken. RVS pannen hebben vaak een gietijzerenplaat waardoor ze werken op inductie. Het edelstaal waar de pan van gemaakt is kan goed tegen hoge temperaturen, en het kan goed tegen zuren die in veel eten voorkomen.

Maar hoe onderhoud je een RVS pan?

  1. Was voor het eerste gebruik je pan af met warm water en een beetje afwasmiddel. Vergeet niet goed af te spoelen en te drogen voor je de pan gebruikt.
  2. De pan heeft geen anti-aanbaklaag, dus je moet de pan voor gebruik goed invetten om aanbakken te voorkomen.
  3. Warm je pan altijd goed op. Doe dit langzaam. Als je met inductie bakt zet je de pan eerst een paar minuten op standje 5 voor je hem hoger zet. Spetter met je hand een beetje water in de pan, als de druppels pareltjes vormen is de pan goed heet!
  4. Als je vlees bakt dat van zichzelf vet is, is invetten niet nodig. Laat het natuurlijke vet uit het vlees komen en je kunt er in bakken.
  5. RVS-pannen lijken nooit volledig schoon te worden. Laat de pan een uurtje weken in een schepje soda, en boen het daarna schoon met een zachte spons of borstel. Spoel en droog goed af!

0 reacties

Geen reactie

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen