Recept: Dubbelgekookt varkensvlees met bamboescheuten


Reputatie 3
Badge +4
Dit beroemde gerecht uit Szechuan is niet alleen in China, maar wereldwijd geliefd. Je kunt er ook een restje gaar vlees voor gebruiken. Gebruik in dat geval 175 g varkensfilet in plaats van het gewicht uit het recept.



Ingrediënten voor 4 personen
275 g rauwe varkensfilet
115 g bamboescheuten uit blik
1 st rode paprika
1-2 st lente-uitjes
3 el plantaardige olie
1/2 tl zout
1/2 tl suiker
1 el rijstwijn
1 el gelebonensaus
2 el bonenpasta met chili (toban jiang)
-- -- sesamolie

Bereiding
Breng water aan de kook in een grote pan en kook de varkensfilet in 20-25 minuten gaar. Haal de pan van de hittebron en laat het vlees nog 2-3 uur in het water liggen voordat je het eruit haalt om verder af te laten koelen. Snijd het in dunne plakjes ter grootte van een flinke postzegel.
Spoel de bamboe af en laat uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes die net zo groot zijn als de bamboe. Snijd de lente-ui in stukjes van 1/2 cm.
Verhit de olie in een voorverwarmde wok en roerbak de paprika, bamboescheuten en lente-ui ongeveer 1 minuut. Doe het vlees erbij, samen met de rest van de ingrediënten, behalve de sesamolie. Blijf 1-2 minuten roerbakken op hoog vuur.

Sprenkel er vlak voor het opdienen wat sesamolie over en serveer met noedels of rijst.

Meer proeven uit de Szechuan keuken? In dit topic vertelt foodblogger Jonneke onder andere over haar favoriete Szechuan restaurant in Amsterdam.

0 reacties

Geen reactie

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen