Recept: Paddenstoelentaart met eekhoorntjesbrood, tijm en geitenkaas

Recept: Paddenstoelentaart met eekhoorntjesbrood, tijm en geitenkaas
Reputatie 2

Ingrediënten


Taartdeeg
240 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
1 snufje suiker
80 ml zonnebloemolie
80 ml heet water

Vulling
25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
700 gr paddenstoelenmelange (cantharellen, oesterzwammen, champignons, enzovoorts)
2 sjalotjes
1 teen knoflook
1 tl gedroogde tijm
2 el olijfolie
250 gr room
-- -- zout en peper
-- -- limoensap
2 eieren
2 tl bieslook
125 gr verse geitenkaas

Bereiding


Week de gedroogde paddenstoelen voor de vulling minstens 30 minuten in heet water. Bereid ondertussen het deeg.

Meng de bloem, het bakpoeder, zout en suiker in een plastic kom die goed afgesloten kan worden. Giet er olie en water bovenop. Sluit de kom af en schud goed. Maak de kom weer open en kneed het deeg kort met de hand. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een springvorm van Ø 30 cm een cirkel uit. Bekleed de springvorm met bakpapier, en leg de cirkel op de bodem. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen en zorg dat die 2 cm hoog zijn.

Maak de paddenstoelen schoon (lees hier enkele handige tips over het schoonmaken van paddenstoelen) en snij ze in plakjes van 2 tot 3 mm dik. Doe de geweekte paddenstoelen in een vergiet en spoel ze een paar keer af met koud water. Laat goed uitlekken. Snij de paddenstoelen in kleine stukjes. Verhit ondertussen de oven tot 220 °C op de broodbakstand.

Pel de sjalotten en knoflook en snij ze fijn. Fruit de sjalotten, knoflook en tijm kort in de olijfolie. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak ze kort mee. Knijp het vocht zo goed mogelijk uit de geweekte paddenstoelen en voeg ze toe. Voeg de room toe en laat het enkele minuten sudderen tot het vocht lichtelijk verdampt is. Voeg naar smaak zout, peper en limoensap toe en hak de bieslook fijn. Klop de eieren en bieslook samen en voeg dit toe aan de paddenstoelenmix.

Smeer verse geitenkaas op het deeg en voeg de hete paddenstoelen toe. Bak de taart ongeveer 15 minuten in de oven op het eerste niveau in de oven. Breng de temperatuur na dit kwartier omlaag naar 180 °C en bak de taart af in 20 minuten.

0 reacties

Geen reactie

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen