Recept: Pizza met mascarpone, prosciutto crudo, Grana padano en truffel

Recept: Pizza met mascarpone, prosciutto crudo, Grana padano en truffel
Reputatie 3
Badge +4
Ingrediënten voor 4 dunne pizza’s

Pizzadeeg
500 g tarwemeel
1 el zout
1 zakje gist
1 el olijfolie
375 dl lauwwarm water
Tomatensaus
1 teen knoflook
2 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten
1 tl oregano
0,5 tl zout
-- -- peper
Toppings
2 el truffelsalsa
250 g mascarpone
100 g prosciutto crudo (rauwe Italiaanse ham)
80 g Grana padano
75 g rucola

Bereiding
Gebruik een mixer of keukenmachine met deeghaken om het meel, zout, de gist en olijfolie 10 minuten te mengen, terwijl je geleidelijk aan het water toevoegt. Begin langzaam en kneed met hoger vermogen nog eens 5 minuten totdat een glad deeg ontstaat. Doe dat in een kom en dek deze af met een vochtige theedoek zodat het deeg kan rijzen. Idealiter laat je het bij kamertemperatuur zo’n 10 uur rijzen. Dit levert smaakwinst op omdat de melkzuurbacteriën zich dan het beste kunnen ontwikkelen. Vertragen van het rijsproces kan in de koelkast. Versnellen doe je met hulp van de stoomoven. Op stoomstand 1 heb je binnen een half uur een mooi gerezen deeg. Leg een vel bakpapier in de stoombak met gaatjes, vet dat licht in en leg het deeg erop. Laat het daarna nog een uur rusten buiten de oven, bedekt met een theedoek. Verwarm de oven intussen voor op 220 °C met de pizzasteen op het eerste niveau. Lees hier meer over het gebruik van een pizzasteen.

Schil en plet de knoflookteen. Gebruik een sauspan om de olie in te verhitten doe de knoflook erbij. Laat 10 seconden bakken voordat je de tomaat toevoegt. Doe de oregano en het zout erbij en draai er wat peper over. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 4 minuten pruttelen. Gebruik de staafmixer om er een grove saus van te mixen.
Roer de truffelsalsa door de mascarpone en breng op smaak met peper. Doe het mengsel in een spuitzak met smalle spuitmond. Snijd de rauwe ham in stukken van ongeveer 2x2 cm en rasp de Grana padano grof.

Verdeel het deeg in vier gelijke porties en maak er bollen van op een met bloem bestoven werkblad. Rol deze uit tot pizza’s van zo’n 30-35 cm doorsnede. Gebruik de bolle kant van een opscheplepel om de tomatensaus erover te verdelen. Laat aan de rand ongeveer 1½ cm vrij.

Gebruik de spuitzak om het mascarponemengsel er in een spiraal van binnen naar buiten op te spuiten. Laat ongeveer ½ cm ruimte over tussen de ringen van de spiraal. Verdeel de ham over de pizza’s en leg ze een voor een op de pizzasteen om gaar en krokant te bakken in ongeveer 6 minuten. Garneer de pizza’s tot slot met Grana padano en rucola en serveer ze meteen.

In de NEFF e-shop is een mooie broodbak-pizzasteen verkrijgbaar met houten schep. Door hier een beoordeling te schrijven over jouw NEFF apparaat, maak je kans om deze set te winnen!

0 reacties

Geen reactie

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen