Wat een originele vraag! Ik ben zelf niet zo heel bekend met agar-agar. Mijn ex-schoonvader is Indisch en die maakte er op verjaardagen altijd bowl mee. Erg lekker, want de agar-agar neemt de vruchtensmaken goed op... en de stukjes slurpen zo lekker weg tussen je tanden
Ook maakte hij wel eens een toetje waar hij kleurstoffen door de agar deed, om zo een regenboogeffect te creëren.
Ik heb van beide helaas geen recept, maar misschien geeft het je wat inspiratie. En er zijn vast meer community-leden die recepten voor je hebben!
@Marob0501 ik kwam nog iets interessants tegen voor je! Je kunt agar agar heel goed gebruiken voor fruitsauzen, voor over toetjes bijvoorbeeld. Een frambozensaus maak je makkelijk door ze kapot te koken en te pureren (met wat suiker natuurlijk), dan wordt-ie uit zichzelf dik genoeg. Maar als je bijvoorbeeld een sinaasappel- of citroensaus wilt maken, dan gaat dat moeilijker. Als je het sap van de vrucht naar keuze kookt, en er agar agar doorheen mengt, krijg je een lekker dik sausje. Omdat agar agar van zichzelf smaakloos is, is dit de perfecte toevoeging!
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ga dat binnenkort zeker doen.
Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. We sturen een e-mail met instructies om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
Bestand scannen voor virussen
Sorry, we zijn de inhoud van dit bestand nog aan het controleren om er zeker van te zijn dat het veilig is om te downloaden. Probeer het nog een keer over een paar minuten.
Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.
We maken gebruik van 3 verschillende soorten cookies. Je kunt kiezen welke cookies je wilt accepteren. We hebben basiscookies nodig om deze site te laten werken, daarom moet je ten minste deze selecteren. Meer informatie.