De ene polenta is de andere niet


Reputatie 2
Het is goed voor mijn lichaam, voor dieren en het milieu om minder vlees te eten. Dus probeer ik bietenburgers, vega wieners, en strooi linzen en noten over alles. Op Taste of Amsterdam sloot ik gisteravond aan bij een vega kooksessie in de NEFF Kookschool. Hier lees je meer over de polenta die we hier (niet) gingen maken,



Chef Bart van Berkel (Masterchef 2014) zette alle deelnemers aan het werk met dit recept, onder ander met krokante polenta. De polenta was al eerder gemaakt en had kunnen afkoelen. We hoefden er nu alleen maar blokjes van te bakken. Logisch, want polenta koken is een tijdrovend klusje. Ruim een half uur moet je roeren – hello biceps – voordat het maïsgesmeel gaar is en los begint te laten van de wand van de pan. De pap die het resultaat is, is op zich niet zo spannend, maar wel een perfecte basis voor stamppotjes, timbaaltjes en dus ook om te paneren en frituren. Je maakt dan gewoon een grote hoeveelheid in een keer en vriest de polenta in. Probeer ook eens polenta in zoet gebak, maak er hartige balletjes van en varieer met toppings op de basisvariant.

Zoet
Gebak met een extra bite? De textuur wordt met polenta net een beetje anders dan anders. Deze sinaasappel-polentacake aangevuld met amandelpoeder heeft een heerlijk volle, zachte smaak en is bovendien glutenvrij.

Hartig
Deze polentaballetjes bomvol smaak maak je klaar in bouillon of een mengsel van water en witte wijn. Paneren is altijd een goed idee. In dit recept in broodkruim, natuurlijk zelfgemaakt met de hakmolen.

Basic
Probeer polenta ook gewoon in zijn pure vorm als waardige vervanging van een portie pasta. Breng op smaak met boter, kaas en verse kruiden. Toch te vlak? Maak deze frisse paprika-korianderrelish er dan eens bij.

En natuurlijk ben ik benieuwd naar jouw perfecte polenta! Deel je jouw tip?

0 reacties

Geen reactie

Reageer

    Cookies accepteren

    Wanneer je doorgaat met browsen op de community, accepteer je het gebruik van cookies om your persoonlijke gebruikservaring te optimaliseren Lees hier meer.

    Accepteren Cookie instellingen